Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Aug 2015 | 1070 vizualizari

 

V-am adus in sfarsit praji buna.
Stiu ca a trecut sezonul visinelor de mult, dar anul acesta am conservat cateva, inspirandu-ma de pe site. Nu am pus reteta pentru ca a fost intr-o faza de testare pentru a vedea daca rezista peste iarna. Deci, reteta o sa o prezint cu alta ocazie daca se va dovedi a fi un succes. Pana acum insa, au rezistat visinele la borcan.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • un borcan de 800 g cu visine fara samburi, conservate.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de rom;
  • doua linguri de cacao;
  • 150 g unt moale;
  • 100 g nuca macinata.
  • Spuma:
  • 5 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 15 linguri zahar.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn. La final se incorporeaza si visinele, cu tot cu siropul pe care l-au lasat in borcan. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul la foc mic, amestecand continuu. Se pune apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot caramelul, apoi se lasa la racit.


Crema:


Se dilueaza amidonul cu putin lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul putin cate putin, iar la final nuca.


Spuma:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar, pana cand devin ca o bezea.


In acelasi timp se caramelizeaza 5 linguri de zahar, apoi acesta se toarna fierbinte peste bezea, incorporandu-l cu ajutorul mixerului.


Asamblare:


Se insiropeaza blatul, apoi se adauga crema, iar la final spuma.


Prajitura se pastreaza la rece.


 

TIPS-URI

1

Daca budinca este prea groasa atunci cand s-a racit, se mai poate dilua cu putin lapte inainte de a incepe sa incorporati untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

23.08.2015, 20:39

Daca e cu visine

Adi 1

23.08.2015, 21:20

Foarte buna!

Andra_Constantinescu 1

23.08.2015, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura portocalie - cu suc de rosii