Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Aug 2015 | 914 vizualizari

 

V-am adus in sfarsit praji buna.
Stiu ca a trecut sezonul visinelor de mult, dar anul acesta am conservat cateva, inspirandu-ma de pe site. Nu am pus reteta pentru ca a fost intr-o faza de testare pentru a vedea daca rezista peste iarna. Deci, reteta o sa o prezint cu alta ocazie daca se va dovedi a fi un succes. Pana acum insa, au rezistat visinele la borcan.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • un borcan de 800 g cu visine fara samburi, conservate.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de rom;
  • doua linguri de cacao;
  • 150 g unt moale;
  • 100 g nuca macinata.
  • Spuma:
  • 5 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 15 linguri zahar.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn. La final se incorporeaza si visinele, cu tot cu siropul pe care l-au lasat in borcan. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic, amestecand continuu. Se pune apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot caramelul, apoi se lasa la racit.

Crema:

Se dilueaza amidonul cu putin lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul putin cate putin, iar la final nuca.

Spuma:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar, pana cand devin ca o bezea.

In acelasi timp se caramelizeaza 5 linguri de zahar, apoi acesta se toarna fierbinte peste bezea, incorporandu-l cu ajutorul mixerului.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul, apoi se adauga crema, iar la final spuma. 

Prajitura se pastreaza la rece.

 

 

TIPS-URI

1

Daca budinca este prea groasa atunci cand s-a racit, se mai poate dilua cu putin lapte inainte de a incepe sa incorporati untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-0
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-1
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-2
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-3
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-4
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-5
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-6
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-7
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-8
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-9
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-10
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-11
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-12
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-13
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-14
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-15
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma-16

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

23.08.2015, 20:39

Daca e cu visine

 Adi

Adi 1

23.08.2015, 21:20

Foarte buna!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

23.08.2015, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!