Amandine

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iul 2010 | 11529 vizualizari

 

Daca e s-aleg prajitura mea preferata, dintr-o vitrina plina cu prajituri, cu siguranta as cauta amandina. M-a cucerit de la prima degustare. A fost prajitura care mi-a dat pofta de bucatareala.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • o lingurita praf copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Crema:

  • un pachet margarina 
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cacao
  • o esenta rom
  • 3-4 linguri lapte

Sirop

  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri capuccino
  • o esenta rom

Glazura

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida (e prima oara cand fac glazura aceasta, amandinei; am ales intotdeauna o glazura de cacao, aia e originala, nu de ciocolata, dar acum am vrut s-o-ncerc si cu asta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp de 35-40 min.

Cand s-a racit il taiem in doua pe orizontala.



Sirop.

Toate ingredientele, cu exceptia esentei,le fierbem timp de 7-8 minute.

Dupa ce oprim focul adaugam esenta si racim.



Crema.

Galbenusurile le amestecam cu cacaua, 2 linguri din zaharul pudra si laptele si le amestecam timp de 3 minute pe baie de abur.

Lasam la racit.

Margarina (untul) o topim partial si o mixam spuma cu restul de zahar.

Incorporam usor amestecul cu cacao ( racit!), mixand.

Obtinem o crema bunaaa si finaaa, exact ca cea din cofetarie.

Adaugam si esenta.





Glazura

La foc mic, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amestec omogen.



Asamblare

-blat

-sirop (1/2)

-crema

-blat

-sirop

-lasam la rece , 2-3 ore, portionam, apoi pe fiecare punem o lingura din glazura.



Merge minunat c-un motz de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

nadina73 1

28.07.2010, 01:42

daca nu imi iasa tu esti de vinasa te penalizeze pe tine

Laly 1

29.07.2010, 13:54

Ce bunatate,vin si eu la o portie

Bya Ralu 1

21.03.2014, 19:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”