Prajitura cu visine din visinata

de Isabel in Prajituri, 16 Iun 2013 | 11813 vizualizari

 

prajitura cu visine din visinata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 10 lg de zahar,
  • 8 lg de ulei,
  • 8 lg de lapte,
  • 8 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • o esenta de rom,
  • o cana (250g) visine din visinata,
  • o lamaie,
  • 1 lg margarina pt tava
  • Sirop (glazura):
  • 100 gr (o jumatate pachet) margarina pt copt si gatit Delma (Rama),
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg lapte
  • 3 lg cacao,
  • o esenta rom
  • Decor:
  • 2 lg nuca de cocos,
  • 2-3 lg zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine din visinata:

Blat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi de zeama de lamaie si praful de copt. Batem bine, apoi punem uleiul si laptele si batem din nou energic, visinele fara samburi si in final faina si cacaoa lingura cu lingura batand bine dupa fiecare. Se pune intr-o tava unsa cu o lingura de margarina si hartie de copt sau tapetata cu faina si se baga pentru 30 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade. Se face testul cu scobitoarea, in functie de cuptor.


Sirop (glazura): pana se face compozitia noastra intr-o cratita topim margarina ,adaugam zaharul, apoi laptele si esenta. Lasam sa fiarba cam 5 minute si la urma punem cacaoa si dam cateva clocote. Dam la racit.


Scoatem blatul si daca s-a racit glazura o punem peste blat in tava (ORI PUNEM GLAZURA PESTE BLAT FIERBINTE SAU GLAZURA FIERBINTE PESTE BLAT RACIT, in nici-un caz amandoua fiebinti ca se cruzeste) si peste presaram zaharul vanilat si nuca de cocos. Se tine in frigider cel putin 4 ore apoi se scoate si se taie patratele sau romburi, dupa placere



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:56

Sim0na 1

17.06.2013, 14:10

buna prajitura!

Isabel 1

18.06.2013, 14:13

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca