Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 1 Mar 2015 | 9925 vizualizari

 

Prajitura aceasta are in combinatie trei ingrediente principale cu care nu ai cum sa dai gres: visine, frisca si ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr faina
  • aprox 400 gr visine fara samburi ( puteti folosi si din compot daca nu aveti congelate)
  • Crema de ciocolata
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata neagra
  • In plus pentru ornat
  • 150 ml frisca lichida indulcita (Meggle folosesc eu)
  • cateva visine
  • Pentru uns tava: 1 lingura de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, frisca si ciocolata:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte.

Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.

La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt apoi asezam visinele (ale mele erau semicongelate) unele apasandu-le sa intre in aluat altele lasandu-le deasupra (eu nu le-am dat prin faina pt ca fiind asa reci nu s-au dus la fund)

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute sau pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.


Crema de ciocolata

Punem frisca lichida pe foc intr-un vas rezistent la caldura si lasam pe foc pana se incalzeste tare dar nu fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata.

Ciocolata o punem calda peste prajitura si nivelam. Pastram doua linguri din compozitie pentru ornat. Dupa ce s-a racit putin o dam la frigider 20 de minute.

Mixam frisca lichida pana obtinem consistenta dorita apoi, folosind un pos ornam dupa pofta inimii.

Peste frisca punem cateva visine taiate bucatele.

La final punem crema de ciocolata pastrata intr-o punguta, gaurim la un capat si trasam dungi peste frisca.

Dam prajitura la frigider 1-2 ore inainte de servire.

Noi nu am avut rabdare si am taiat din ea aproape imediat si a fost atat de buna cu ciocolata aceea inca neintarita :)). Dar voi o sa procedati corect si o sa tineti mai mult timp prajitura la rece, bine?

TIPS-URI

1

Daca nu aveti visine congelate puteti folosi visine din compot si daca sunt foarte dulci, puneti mai putin zahar in blat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de cacao cu ciocolata