Prajitura cu visine, nuci si ciocolata

de miremirc in Prajituri, 15 Oct 2011 | 7235 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 Foi :

  • 6 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 5 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 200 g unt

Bezea :

  • 6 albusuri
  • 8 lg zahar
  • 3 lg miere

Glazura 1

  • :400 g visine congelate (sau 800 g visine din compot)
  • 100 g alune nesarate (sau nuci k, nuci pecan etc...)

Glazura 2 :

  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuci si ciocolata:

Pentru 2 foi : mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc , apoi adaugam pe rand uleiul, lingura cu lingura, mixand mereu; faina o amestecam cu cacaoua si praful de copt si o incorporam in galbenusuri, framanatand cu mainile; obtinem un aluat care il impartim in 2 si intindem 2 foi cu sucitorul . Foile se intind pe masa infainata; sucitorul il pudram cu faina si abia apoi intindem foile. Foile le coacem pe dosul la tava (25*35 cm). Tava o ungem cu putin ulei si o pudram cu faina sau o ungem cu ulei si tapetam cu hartie pentru copt.

Dam la copt foile; fiecare foaie se coace in maxim 10 minute. Daca le lasam mai mult, riscam sa le ardem.


Pentru crema : facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind 350 ml lapte . Lasam sa se raceasca .

Intre timp prajim nucile pecan intregi, lasam sa se raceasca si le taiem cu cutitul sau le maruntim in robot. Visinele le strecuram prin sita de inox de suc (lasam cam 15-20 minute).


Untul il amestecam pana devine spumos; in el adaugam cate o lingura de budinca racita si amestecam pana la incorporaraea intregii budinci.


Crema o impartim in 2 si ungem fiecare foaie cu aceasta crema de budinca de vanilie.


Pentru bezea : intr-o craticioara mixam albusurile pana se intaresc, adaugam zaharul si punem craticioara pe baie de aburi, mixand in continuare pana se topeste zaharul si mierea, apoi inca 5 minute. Cine doreste bezeaua mai tare, poate adauga in compozitia bezelei 1 plic gelatina granule (adica hidratam gelatina granule in 100 ml apa, apoi o topim pe foc foarte mic si o incorporam peste bezea) .


Dam deoparte de pe foc si intreaga bezea o punem peste crema de budinca.


Peste bezea asezam visinele scurse de suc si peste ele nucile prajite si taiate.


Pentru glazura 2 :toate ingredientele le amestecam intr-o craticioara, le punem pe foc pana dau intr-un clocot si asa fierbinte turnam ciocolata obtinuta peste nucile pecan .


Prajitura o dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata asa cum am facut eu.

A doua zi taiem cu un cutit ascutit foarte bine, inmuiat in apa foarte rece si servim. este o prajitura absolut delicioasa, care se mananca foaarte repede. Se topeste in gura :P si vorbesc asta la propriu .


Trebuie sa incercati prajitura pentru ca este un deliciu fara doar si poate !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:26

o bunatate

Micutza Luana 1

31.03.2013, 16:19

cat de bine arata

Panacris 1

25.05.2017, 18:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers