Prajitura cu visine, nuci si ciocolata

de miremirc in Prajituri, 15 Oct 2011 | 6059 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 Foi :

  • 6 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 5 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 200 g unt

Bezea :

  • 6 albusuri
  • 8 lg zahar
  • 3 lg miere

Glazura 1

  • :400 g visine congelate (sau 800 g visine din compot)
  • 100 g alune nesarate (sau nuci k, nuci pecan etc...)

Glazura 2 :

  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuci si ciocolata:

Pentru 2 foi : mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc , apoi adaugam pe rand uleiul, lingura cu lingura, mixand mereu; faina o amestecam cu cacaoua si praful de copt si o incorporam in galbenusuri, framanatand cu mainile; obtinem un aluat care il impartim in 2 si intindem 2 foi cu sucitorul . Foile se intind pe masa infainata; sucitorul il pudram cu faina si abia apoi intindem foile. Foile le coacem pe dosul la tava (25*35 cm). Tava o ungem cu putin ulei si o pudram cu faina sau o ungem cu ulei si tapetam cu hartie pentru copt.
Dam la copt foile; fiecare foaie se coace in maxim 10 minute. Daca le lasam mai mult, riscam sa le ardem.

Pentru crema : facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind 350 ml lapte . Lasam sa se raceasca .
Intre timp prajim nucile pecan intregi, lasam sa se raceasca si le taiem cu cutitul sau le maruntim in robot. Visinele le strecuram prin sita de inox de suc (lasam cam 15-20 minute).

Untul il amestecam pana devine spumos; in el adaugam cate o lingura de budinca racita si amestecam pana la incorporaraea intregii budinci.

  Crema o impartim in 2 si ungem fiecare foaie cu aceasta crema de budinca de vanilie.

Pentru bezea : intr-o craticioara mixam albusurile pana se intaresc, adaugam zaharul si punem craticioara pe baie de aburi, mixand in continuare pana se topeste zaharul si mierea, apoi inca 5 minute. Cine doreste bezeaua mai tare, poate adauga in compozitia bezelei 1 plic gelatina granule (adica hidratam gelatina granule in 100 ml apa, apoi o topim pe foc foarte mic si o incorporam peste bezea) .

  Dam deoparte de pe foc si intreaga bezea o punem peste crema de budinca.

 Peste bezea asezam visinele scurse de suc si peste ele nucile prajite si taiate.

Pentru glazura 2 :toate ingredientele le amestecam intr-o craticioara, le punem pe foc pana dau intr-un clocot si asa fierbinte turnam ciocolata obtinuta peste nucile pecan .

Prajitura o dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata asa cum am facut eu.
A doua zi taiem cu un cutit ascutit foarte bine, inmuiat in apa foarte rece si servim. este o prajitura absolut delicioasa, care se mananca foaarte repede. Se topeste in gura :P si vorbesc asta la propriu .

  Trebuie sa incercati prajitura pentru ca este un deliciu fara doar si poate !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

16.10.2011, 00:07

Cat de bine arata

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:26

o bunatate

Micutza Luana 1

31.03.2013, 16:19

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!