Prajitura cu visine si crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 23 Iun 2013 | 3508 vizualizari

 

Ca sa nu las reputatia de bucatar a lui Padre in vant :)), va ofer o prajitura buna, zic eu, ca cinste din partea lui. Nu d-alta, dar lantul slabiciunilor continua..si eu am fost adusa pe site de Padre. >:D<
La multi ani, Victor, la un an pe bucataras.ro!>:D<
PS. Dar nu in ultimul rand, multumesc Miha pentru inspiratie. Crema cu blat de albus si nuca si crema de vanilie m-a dus cu gandul aici. Am schimbat putin, punand visine. Multumesc mult.>:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 albusuri,
  • 10 linguri zahar,
  • 2 liguri apa,
  • 2 linguri ulei,
  • 4 linguri faina
  • Visine 300 g, date prin faina

crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri,
  • 4 linguri amidon,
  • 750 ml lapte,
  • 8 linguri zahar,
  • vanilie,
  • 3 linguri unt,
  • esenta vanilie.

Ornament:

  • ciocolata amaruie taiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie:

Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura 4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun visinele date putin prin faina. Se da la foc pentru 25 minute cel mult. A se supraveghea cu atentie sa nu se arda.


Crema:Laptele se fierbe inainte cu vanilie. Se lasa la racit. Intr-o tingire punem 3 galbenusuri si le freacam bine cu 8 linguri de zahar, 4 linguri amidon. Peste aceasta se pune laptele in fir subtire si se omogenizeaza. Se pune pe foc pana se leaga ca o budinca. La final se pune 3 linguri unt.


Se omogenizeaza.


Cand blatul s-a racit destul de bine se aseaza crema de vanilie peste acesta.


Cand se raceste bine se orneaza cu ciocolata amaruie tocata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Cris2711 1

24.06.2013, 13:43

am venit si eu sa pap

laura_n 1

24.06.2013, 15:33

) adica ne da si noua?
super buna tre sa fie imi plac la nebunie prajiturile cu crema de vanilie

alilianaa 1

24.06.2013, 17:02

Criscu drag, pofteste, Laura de ce sa nu va dau?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Pufosenie cu visine