Prajitura cu visine si ciocolata

de laylalala in Prajituri, 11 Dec 2010 | 5664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 50 ml ulei din seminte de struguri
  • 100 ml smantana
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 gr crema de ciocolata
  • visine fara samburi (din conserva), scurse bine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata:


  1. Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

  2. Intr-un vas bate albusurile cu un praf de sare. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si esentele. Incorporeaza uleiul urmat de smantana. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaz-o in compozitia cu galbenusuri. Inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor.

  3. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita. Pune cu o lingura crema de ciocolata din loc in loc apoi treci cu un cutit prin aluat. Presara deaspura visine. Da prajitura la copt 50-60 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:48

buna

MoliCook 1

15.12.2010, 22:10

si mama face asa....e super

Cris2711 1

23.12.2010, 18:56

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tarte cu mascarpone si zmeura