Tarta cu mere

de Oana in Prajituri, 4 Noi 2014 | 6998 vizualizari

 

De curand am inceput sa "ma joc" si eu cu Salad Chef Smart si imi place la nebunie! Toate fructele si legumele se feliaza foarte usor, rapid, in diferite forme si totul se pregateste mult mai repede :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri lapte
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 8 mere galbene mari
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita cu varf de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Topping:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa nu stea in contact cu mana foarte mult timp. Untul trebuie sa fie rece. Am pus apoi aluatul intr-o folie de plastic si l-am lasat la frigider pana am pregatit merele.

Merele spalate le-am curatat de coaja, le-am taiat apoi in doua si am scos cu grija cotorul. Daca aveti ustensila de scos cotorul este si mai simplu. Am montat apoi Salad Chef Smart si am folosit grila cu patratele mici. Am taiat rapid merele in cuburi. Deasupra am stropit cu zeama de lamaie. Am amestecat apoi zaharul cu faina si scortisoara si am turnat amestecul peste mere, miscand usor castronul ca sa se acopere toate merele.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie intre doua hartii de copt. Puteti folosi si tava rotunda de tarta. Eu am folosit o tava dreptunghiulara 25x30 cm. Aluatul trebuie intins si pe peretii tavii. Am transferat aluatul in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care am lasat-o pe fundul tavii. Am pus apoi umplutura de mere, plus sucul lasat in castron, nu aruncati nimic :)

Rapid am pregatit si toppingul, untul tare l-am taiat cuburi mici si l-am amestecat cu mainile cu faina si zaharul pana am abtinut niste frimituri mai mari. Le-am presarat apoi deasupra si am pus tava in cuptorul preincalzit a 180-190 grade, pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa tarta la racit, este mult mai buna a doua zi, dar musai sa o incercati si calda, miroase demential si are un gust extraordinar!!

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere rase