Prajitura cu visine si cirese

de Rocsi in Prajituri, 28 Iun 2011 | 8019 vizualizari

 

O prajiturica buna si pufoasa,exact cum imi place!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 3 sferturi cana de lapte
  • 5 linguri ulei
  • 13-15 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • o mana plina cu visine
  • o mana plina cu cirese
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si cirese:

Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.

le indepartam coditele si le scoatem samburii.

le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.

Separam galbenusurile de albusuri.

galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat.

le mixam pana ce zaharul este topit.

adaugam uleiul si il incorporam.

apoi adaugam usor,putin cate putin,laptele.

apoi punem praful de copt si esenta de vanilie.

incepem sa adaugam si faina,treptat.

albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de vas.

incorporam albusurile batute ,in compozitia cu galbenusuri,si le amestecam cu o paleta de jos in sus.

Luam o tava dreptunghiulara ,o tapetam cu margarina si asezam hartie de copt.

turnam compozitia in tava.

deasupra asezam visinele si ciresele.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

o lasam acolo pana este coapta,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

presaram zahar pudra deasupra si servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

01.07.2011, 21:02

lau

butoiaurora76 1

15.06.2012, 12:31

Am facut si eu prajitura, este o reteta buna. Multumesc!

Rocsi 1

15.06.2012, 16:55

Ce mult ma bucur Aurora

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine