Prajitura cu visine si nuca

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 735 vizualizari

 

E o prajitura fina cu crema care mie imi place foarte mult,si m-am gandit sa va arat si voua cum arata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • o cana visine din compot
  • o cana nuca taiata marunt si rumenita putin in cuptor
  • o cana faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1 deget apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si nuca:

Blat:


Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu).


Crema se face pe aburi. Punem galbenusurile si zaharul intru-un vas,deasupra unei oale cun apa,amestecam bine, apoi punem 1 det apa, iarasi amestecam iar la sfarsit se pune si cacao si se bate bine pana cand crema se ingroasa.


Crema rece se amesteca cu 250 g RAMA iar mai apoi se intinde pe suprafata prajiturii.


Deasupra se pun ori bombonele colorate ori ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

14.04.2015, 11:16

Buna!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:33

Place!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat