Prajitura cu visine si nuca

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2164 vizualizari

 

E o prajitura fina cu crema care mie imi place foarte mult,si m-am gandit sa va arat si voua cum arata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • o cana visine din compot
  • o cana nuca taiata marunt si rumenita putin in cuptor
  • o cana faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1 deget apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si nuca:

Blat:


Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu).


Crema se face pe aburi. Punem galbenusurile si zaharul intru-un vas,deasupra unei oale cun apa,amestecam bine, apoi punem 1 det apa, iarasi amestecam iar la sfarsit se pune si cacao si se bate bine pana cand crema se ingroasa.


Crema rece se amesteca cu 250 g RAMA iar mai apoi se intinde pe suprafata prajiturii.


Deasupra se pun ori bombonele colorate ori ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

14.04.2015, 11:16

Buna!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:33

Place!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Baclava