Prajitura cu visine si nuca

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 1419 vizualizari

 

E o prajitura fina cu crema care mie imi place foarte mult,si m-am gandit sa va arat si voua cum arata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • o cana visine din compot
  • o cana nuca taiata marunt si rumenita putin in cuptor
  • o cana faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1 deget apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si nuca:

Blat:


Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu).


Crema se face pe aburi. Punem galbenusurile si zaharul intru-un vas,deasupra unei oale cun apa,amestecam bine, apoi punem 1 det apa, iarasi amestecam iar la sfarsit se pune si cacao si se bate bine pana cand crema se ingroasa.


Crema rece se amesteca cu 250 g RAMA iar mai apoi se intinde pe suprafata prajiturii.


Deasupra se pun ori bombonele colorate ori ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

14.04.2015, 11:16

Buna!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:33

Place!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu diverse fructe