Pere in camasa

de alba_zori in Dulciuri, 23 Iul 2012 | 2268 vizualizari

 

Am incercat pentru prima oara si eu perele imbracate in camasa,adica in crosta,am gustat si mi-a placut,am sa mai fac si trebuie sa ma perfectionez si sa le fac bine de tot,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 4 pere mai potrivite
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • cuisoare
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 250 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri de lichior de mandarine sau alt lichior
  • un ou batut pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in camasa:

Perele se curata de coaja si se pun in apa la fiert 10 minute cu scortisoara,cuisoare si zahar.Se scot si se scurg apoi se lasa la racit(important!).

Se pregateste si ''camasa'':

-intr-un bol se da prin sita faina,se adauga zaharul pudra,uleiul,putin suc de lamaie si lichiorul.

-se amesteca pana se omogenizeaza,se lasa la odihnit in frigider cam 30 minute,apoi se intinde,se taie in patrat si se aseaza perele reci

-se imbraca cu mana,se fac si niste frunzulite deasupra si se ung cu ou batut.

Trebuie rapiditate ca sa nu curga pasta de pe pere.

Se pun la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se inrosesc bine,cam 30 minute.

Se scot,se aseaza in farfurii si se servesc cu crema patisera sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in camasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

24.07.2012, 11:07

arata foarte bine!

gaby_gabytza 1

27.07.2012, 17:35

ce prezentare fara cuvinte

alba_zori 1

27.07.2012, 22:36

multumesc foarte mult,pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui, mere si pere