Prajitura cu visine si smantana

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2012 | 3389 vizualizari

 

La multi ani Elene si Constantini!!! Sa aveti o zi frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g smantana
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si smantana:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam untul la temperatura camerei si mixam. Urmeaza apoi smantana si omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o incrporam in compoziatia de mai sus.

La final adaugam visinele scurse bine (eu am avut aproape un borcan de 800 ml).

Amestecam usor iar apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava de 25x35 cm.

Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute).

Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca apoi putem glazura cu ciocolata sau cum am facut eu de data aceasta, o pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

La Ancuta 1

29.05.2012, 15:40

Mihaela iti dau cu mare drag

andreea_angelo 1

16.06.2012, 23:45

La Ancuta 1

18.06.2012, 10:37

Multumesc Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI