Tarta cu prune si crumble

de T I M E A in Prajituri, 5 Sep 2013 | 5624 vizualizari

 

Categoric asta este tarta mea preferata

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura gris
  • 500 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Cumble:
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100-120 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.


Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm).


Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic).


Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.


Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.


Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

daca nu folositi lamaie adaugati doar 3 linguri de apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

laura_n 1

08.09.2013, 14:47

grozava tarta! si eu am plan multe tarte cu prune toamna asta

susu 1

15.10.2014, 19:14

daca tot atat o lauzi si arata asa de bine o trec si eu la fav

T I M E A 1

15.10.2014, 22:34

Susu nu o laud degeaba,dar eu ador tartele asa ca nu te lua dupa mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu merisoare