Cheesecake cu ananas

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3906 vizualizari

 

Sambata este ziua mea si fiindca nu stiu cat timp am la dispozitie sa fiu prezenta aici sa sarbatorim, va ofer de astazi un desert delicios pe care sa-l savuram impreuna!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 g biscuiti,
  • 200 g unt,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 gr nuci macinate fin.
  • Pt crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 gr zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie.
  • In plus:
  • felii de ananas (1 conserva),
  • cateva jumatati de miez de nuca,
  • folie de plastic,
  • o tava sau cratita,
  • diverse decoratiuni - buburuza am avut eu.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ananas:

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita de 20 cm diametrul.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, zaharul vanilat si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am pus din loc in loc bucati mici de ananas, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul foliei, apoi am decorat cu felii de ananas, nuca si buburuza vesela :).

Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.

Este foarte usoara, aromata si mai ales delicioasa! Si ideala acum cand vine sezonul cald si nu vrem sa mai folosim cuptorul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dana_Retetegg 1

24.05.2012, 22:25

multumesc fetelor! Va pup cu mare drag

iry-gabriela 1

24.05.2012, 23:29

ce bunatate! sa ai veselie in suflet

Dana_Retetegg 1

25.05.2012, 10:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ananas si jeleuri