Cheesecake cu ananas

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Mai 2012 | 1665 vizualizari

 

Sambata este ziua mea si fiindca nu stiu cat timp am la dispozitie sa fiu prezenta aici sa sarbatorim, va ofer de astazi un desert delicios pe care sa-l savuram impreuna!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 g biscuiti,
  • 200 g unt,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 gr nuci macinate fin.
  • Pt crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 gr zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie.
  • In plus:
  • felii de ananas (1 conserva),
  • cateva jumatati de miez de nuca,
  • folie de plastic,
  • o tava sau cratita,
  • diverse decoratiuni - buburuza am avut eu.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ananas:

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine.



Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita de 20 cm diametrul.



Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.



Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, zaharul vanilat si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.



Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am pus din loc in loc bucati mici de ananas, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.



Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul foliei, apoi am decorat cu felii de ananas, nuca si buburuza vesela :).



Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.



Este foarte usoara, aromata si mai ales delicioasa! Si ideala acum cand vine sezonul cald si nu vrem sa mai folosim cuptorul :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dana_Retetegg 1

24.05.2012, 22:25

multumesc fetelor! Va pup cu mare drag

iri_iri 1

24.05.2012, 23:29

ce bunatate! sa ai veselie in suflet

Dana_Retetegg 1

25.05.2012, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ananas si jeleuri