Tavalita

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 31618 vizualizari

 

Dupa mai multe retete incercate,aceasta este favorita mea si a familiei :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg zahar ,
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lg ulei ,
  • 2 lg apa ,
  • un praf de sare,
  • nuca de cocos
  • Sos:
  • 200 g margarina pt prajituri,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 ciocolata neagra Milka,
  • 100 ml lapte
  • esenta rom 10 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

BLAT:


-batem albusurile spuma tare


-adaugam zaharul si mixam pana se topeste


-frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri


-amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat


-ulterior adaugam si apa si amestecam


-rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie medie pt a fi inaltuta,pt ca nu creste f mult) si dam la cuptorul incins,la foc mic-mediu,cca 20'-30' depinde de cuptor(se face proba cu scobitoarea)


-cand este gata o lasam la racit in tava,ulterior o taiem in patratele


SOS:


-amestecam toate ingredientele(mai putin esenta) si le punem la fiert. Cand da in clocot si s-a mai ingrosat, oprim si adaugam romul. Cantitatea de rom este in functie de preferinta.


Se ia fiecare bucata in parte si se scufunda in sirop,apoi se aseaza pe un gratar pt a se scurge sosul.Daca ne mai ramane sos il turnam peste toate bucatile (nu-l irosim pt ca e delicios :) ).Apoi luam fiecare bucata si o tavalim prin multa nuca de cocos,care se va lipi datorita sosului si astfel nu ne vom mai murdari de la el. De asemenea,nuca de cocos poate fi inlocuita dupa preferinte si cu nuca macinata.

 

TIPS-URI

1

pt a nu face multa mizerie ,ar fi bine sa aveti un gratar si dedesubt o tava mare in care se va scurge sosul

2

pt a nu va frige cand scufundati prajiturile in sosul fierbinte,puteti utiliza un cleste de bucatarie

3

mi-au iesit doua platouri de prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

13.04.2014, 19:18

Bine ai venit

nacularisa 1

14.04.2014, 08:35

Multumesc frumos Rocsi

Ksenya 1

06.04.2015, 10:27

buna prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu cocos