Prajitura cu zmeura

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 4797 vizualizari

 

Din pacate am calculatot\rul stricat de vreo 3 saptamani, asa ca nu am avut cum sa mai postez ceva, dar cand am avut timp si am prins ocazia v-am urmarit retele delicioase , fetelor!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de coaja de lamaie rasa

PENTRU CREMA :

  • ( P.S : este cea mai buna crema de fructe pe care am mancat-o vreoadata )
  • 8 foi gelatina
  • 250 gr zmeura ( se poate folosi si din cea congelata)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri sirop de zmeura
  • frisca

PENTRU DECOR:

  • frisca
  • ciocolata alba
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

1.Se face un blat de pandispan, astfel: se bat albusurile cu zahar , apoi se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie rasa, alternand cu galbenusurile. Compozitia se aseaza intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu cca 40 min. Se scoate dupa ce se face testul cu scobitoarea si se lasa la racit.

2. Cat timp avem la copt blatul, pregatim crema de zmeura. Se inmoaie gelatina in apa rece; se paseaza fructele cu suc de lamaie, apoi se strecaoara si se amesteca piureul de fructe cu branza de vaci, iaurt si zahar. Se dizolva gelatina in siropul incalzit si se amesteca impreuna cu 2 linguri din crema de branza de vaci, iar la final se inglobeaza in in restul de compozitie de branza. Se da la frigider, si in momentul cand incepe sa se intareasca , se inglobeaza frisca batuta..

3. Blatul racit se taie in 2 sau 3 niveluri, iar pe fiecare din partile sale se accopera uniform cu o parte din crema de zmeura; Se suprapun , si se da la figider pentru cateva ore; se decoreaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia :)...eu cam duc lipsa de asa ceva, dar garantez ca la gust e foarte foarte delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare