Prajitura cu zmeura

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 2717 vizualizari

 

Din pacate am calculatot\rul stricat de vreo 3 saptamani, asa ca nu am avut cum sa mai postez ceva, dar cand am avut timp si am prins ocazia v-am urmarit retele delicioase , fetelor!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de coaja de lamaie rasa

PENTRU CREMA :

  • ( P.S : este cea mai buna crema de fructe pe care am mancat-o vreoadata )
  • 8 foi gelatina
  • 250 gr zmeura ( se poate folosi si din cea congelata)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri sirop de zmeura
  • frisca

PENTRU DECOR:

  • frisca
  • ciocolata alba
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

1.Se face un blat de pandispan, astfel: se bat albusurile cu zahar , apoi se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie rasa, alternand cu galbenusurile. Compozitia se aseaza intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu cca 40 min. Se scoate dupa ce se face testul cu scobitoarea si se lasa la racit.



2. Cat timp avem la copt blatul, pregatim crema de zmeura. Se inmoaie gelatina in apa rece; se paseaza fructele cu suc de lamaie, apoi se strecaoara si se amesteca piureul de fructe cu branza de vaci, iaurt si zahar. Se dizolva gelatina in siropul incalzit si se amesteca impreuna cu 2 linguri din crema de branza de vaci, iar la final se inglobeaza in in restul de compozitie de branza. Se da la frigider, si in momentul cand incepe sa se intareasca , se inglobeaza frisca batuta..



3. Blatul racit se taie in 2 sau 3 niveluri, iar pe fiecare din partile sale se accopera uniform cu o parte din crema de zmeura; Se suprapun , si se da la figider pentru cateva ore; se decoreaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia :)...eu cam duc lipsa de asa ceva, dar garantez ca la gust e foarte foarte delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

DIANA B 1

20.11.2011, 17:13

Ina , las' ca postez io o banala de post arhi stiuta si facuta ...

alinutza1983 1

26.11.2011, 20:58

Lau 1

26.11.2011, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Desert pavlova cu crema de vanilie