Prajitura cu zmeura

de Roxanarad in Prajituri, 9 Iul 2012 | 5183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 10 linguri ulei
  • 250 gr zmeura
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma tare.

Se adauga alternativ uleiul, laptele si faina, si se amesteca cu mixerul pana devine un aluat moale.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Deasupra se pune zmeura (aproximativ 250 gr, eu am luat-o din gradina bunicii si nu am cantarit-o; pune suficienta cat sa acopere toata suprafata tavii).

Se da la cuptorul incins aproximativ 30 minute (10 minute la foc mare, 10 la foc mediu si 10 la foc mic), verificand din cand in cand daca nu se arde, dar fara sa deschidem cuptorul.

Cand e gata, o taiem felii in tava și presaram zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi diferite fructe. Vara folosesc fructe proaspete (caise, piersici, zmeura) iar iarna le folosesc pe cele din conserva pregatita special pentru asa ceva.

2

Cana pe care am folosit-o este o cana obisnuita de ceai (aprox 300 ml).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

09.07.2012, 21:19

ce bunatate de sezon

Roxanarad 1

09.07.2012, 21:26

@rocsi_1612: mersi, va urmaresc de mult timp, dar asta e prima mea reteta
e intr-adevar foarte buna si racoroasa si se termina cat ai clipi

diaconta 1

09.07.2012, 21:33

Roxana,un inceput delicios acuma daca ai prins curaj te asteptam si cu alte retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura