Prajitura cu zmeura

de Roxanarad in Prajituri, 9 Iul 2012 | 3325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 10 linguri ulei
  • 250 gr zmeura
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma tare.


Se adauga alternativ uleiul, laptele si faina, si se amesteca cu mixerul pana devine un aluat moale.


Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.


Deasupra se pune zmeura (aproximativ 250 gr, eu am luat-o din gradina bunicii si nu am cantarit-o; pune suficienta cat sa acopere toata suprafata tavii).


Se da la cuptorul incins aproximativ 30 minute (10 minute la foc mare, 10 la foc mediu si 10 la foc mic), verificand din cand in cand daca nu se arde, dar fara sa deschidem cuptorul.


Cand e gata, o taiem felii in tava și presaram zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi diferite fructe. Vara folosesc fructe proaspete (caise, piersici, zmeura) iar iarna le folosesc pe cele din conserva pregatita special pentru asa ceva.

2

Cana pe care am folosit-o este o cana obisnuita de ceai (aprox 300 ml).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

09.07.2012, 21:19

ce bunatate de sezon

Roxanarad 1

09.07.2012, 21:26

@rocsi_1612: mersi, va urmaresc de mult timp, dar asta e prima mea reteta
e intr-adevar foarte buna si racoroasa si se termina cat ai clipi

diaconta 1

09.07.2012, 21:33

Roxana,un inceput delicios acuma daca ai prins curaj te asteptam si cu alte retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura