Prajitura cu zmeura si iaurt

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Dec 2013 | 13992 vizualizari

 

ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr zmeura congelata sau necongelata

Blatul 2:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • nu se pune zmeura la blatul 2

Sirop ptr insiropat blaturile:

  • 1 cana apa
  • 50 gr zahar pudra(sau cat doriti de dulce sa fie)
  • 2 fiole de esenta de rom

Pentru ornat:

  • 1 kg Frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor ptr frisca
  • sirop de zmeura
  • capsuni sau zmeura

Sirop de zmeura:

  • 100 gr zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si iaurt:

Blatu 1:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.

Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.

Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.

Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.

Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.

Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.

Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)

Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.

Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.

Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.

Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.

Se servesc imediat cat si mai tarziu 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere