Prajitura cu zmeura si iaurt

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Dec 2013 | 8499 vizualizari

 

ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr zmeura congelata sau necongelata

Blatul 2:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • nu se pune zmeura la blatul 2

Sirop ptr insiropat blaturile:

  • 1 cana apa
  • 50 gr zahar pudra(sau cat doriti de dulce sa fie)
  • 2 fiole de esenta de rom

Pentru ornat:

  • 1 kg Frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor ptr frisca
  • sirop de zmeura
  • capsuni sau zmeura

Sirop de zmeura:

  • 100 gr zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si iaurt:

Blatu 1:


Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.


Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.


Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.


Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit.


Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.


Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.


Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.


Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)


Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.


Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.


Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.


Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.


Se servesc imediat cat si mai tarziu



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

tanyapatap 1

22.01.2014, 08:22

babi5 1

07.10.2014, 07:24

Ligia Bxl 1

18.12.2014, 11:02

multumesc dragele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt