Eclere delicioase ;)

de corina241 in Prajituri, 16 Noi 2010 | 12126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere delicioase ;):

Compozitia pentru cojile de eclere:Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde de pe peretii vasului.Se ia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se rapid dupa fiecare.Punem cmpozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase care se coc(la foc mediu 30-35 minute) in tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt.Cuptorul va fi incins inainte la 180°.Dupa ce s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu crema.


Crema de vanilie:Laptele se pune la fiert cu zaharul,iar in acest timp se freaca bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura de lapte peste galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare (vreo 10 -12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Cand am terminat punem iarasi pe flacara si amestecam cu telul pana ce se ingroasa(amidonul va face ca aceasta compozitie sa devina o crema ingrosata).Luam de pe foc si adaugam esenta si zaharul vanilat.


Cu crema obtinuta umplem cojile de eclere,iar la sfarsit ornam cu toping de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere delicioase ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

vanilla 1

19.11.2010, 14:40

sabiradu 1

04.02.2012, 10:42

WWWWWWWWWWWA ce delicii,nu am mai facut de un car de ani

corina241 1

04.02.2012, 14:25

este foarte usoara reteta si eclerele tare gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu visine si crema de lamaie