Prajitura cu zmeura si vanilie

de Valclaudia in Prajituri, 5 Iul 2015 | 1050 vizualizari

 

Prajitura asta racoritoare e pentru Cleme ;) cu dedicatie!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. unt
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5-6 biscuiti
  • cca 250 gr. zmeura proaspata

Pentru crema de vanilie:

  • 1l lapte
  • 5 linguri cu varf amidon alimentar din porumb
  • 1 pastaie vanilie
  • indulcitor Clio dupa gust

Pentru ornat:

  • cca 500 gr. zmeura proaspata
  • 4 plicuri gelatina alimentara pentru tarte, incolora
  • cca 800 ml apa rece
  • indulcitor Clio dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie

     

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si vanilie:

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri.


Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare.


Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul si praful de copt pana se omogenizeaza.


Adaugam rand pe rand cele 5 linguri de apa minerala, apoi incorporam alternand operatiile, spuma de albusuri si faina proaspat cernuta.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Ungem tava cu ulei, o tapetam apoi cu faina si turnam amestecul in tava.


Zdrobim biscuitii si ii presaram peste blat, apoi din loc in loc asezam cele 250 gr. zmeura proaspata.


Dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.


Dupa coacerea blatului, soatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.


Punem la fiert cca 800 ml lapte, adaugam dupa gust indulcitor si pastaia de vanilie taiata longitudinal.


Intr-un castronel diluam amidonul cu laptele ramas (200 ml).


Dupa ce laptele indulcit de p foc a atins punctul de fierbere, scoatem pastaia de vanilie,adaugam amidonul diluat si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda.


Cand crema a ajuns la consistenta unei budinci o luam de pe foc si o turnam asa fierbinte peste blatul copt din tava.


Adaugam apoi zmeura ramasa (500 grame).


Intr-o craticioara punem la fiert cca 500 ml apa rece, indulcitor Clio dupa gust.


Separat, intr-un bol golim continutul celor 4 plicuri de gelatina alimentara pentru tarte si esenta de vanilie. Adaugam apa rece, cca 250-300 ml, amestecam si turnam apoi gelatina diluata in fir subtire peste apa indulcita care clocoteste in craticioara.


Amestecam incontinuu, dupa ce s-a ingrosat gelatina o turnam fierbinte peste prajitura din tava, respectiv peste startul de zmeura proaspata.


Lasam prajitura deoparte pana se raceste, apoi o introducem pentru cel putin 1 ora la frigider.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Panacris 1

06.07.2015, 18:23

Rocsi 1

06.07.2015, 22:01

O mare bunatate!

mihaelar63 1

12.07.2015, 01:59

Bunaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!