Prajitura "Cuburi de lapte"

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 58766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de lapte :
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • Glazura :
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina
  • Blat: 
  • Am folosit foi de piscot din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cuburi de lapte":

CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit.


GLAZURA : Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte. Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.


Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.


Am avut 4 foi si am pus de 4 ori crema+ glazura.


Am adunat multa crema+glazura de pe margini, le-am amestecat si am facut niste tentative de aveline.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Cuburi de lapte"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

diaconta 1

21.12.2012, 09:24

Arhi,nu fi rautacios(a).
E o greseala de editare.A scris "Glazura" in dreptul etapei in care amesteca margarina cu restul de zahar(150 gr)si apoi o amesteca cu crema de lapte.
Pentru glazura amesteca toate ingredientele la bain marine,apoi o mixeaza dupa ce se raceste.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.Zi frumoasa

Bya Ralu 1

21.12.2012, 10:43

Zambareata 1

08.07.2013, 20:02

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo