Prajitura de biscuiti si miez de lapte

de MotanLaOale in Prajituri, 14 Mar 2014 | 40468 vizualizari

 

Aveam prin frigider Miez de lapte si am zis sa fac ceva cu el, ca asa nu prea ne atragea. Si cum in camara se uscau numerosi biscuiti a iesit prajitura asta. Buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 600g biscuiti
  • 2 lingurite nescafe
  • 200ml apa
  • CREMA
  • 216g branza miez de lapte de la Delaco
  • 100g unt
  • 6 linguri zahar
  • 250ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 plic intaritor frisca
  • DECOR
  • 200g fineti
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • fulgi ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de biscuiti si miez de lapte:

Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema.

Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor.

Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare.

Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron.

Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara pe fund si pe laterale.

Se ia cate un biscuite, se inmoaie in nes sa se insiropeze si se pune in tava pana se completeaza un strat intreg.

Se pune un strat de crema pe toata suprafata, dupa care se reia operatia, un strat de biscuiti inmuiati, un strat de crema.

Pe stratul din mijloc se intinde fineti.

Ultimul strat este de biscuiti inmuiati.

Se inbraca in folie alimentara, se preseaza putin, se pune un blat de lemn gros peste, greutate si se introduce in frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se rastoarna pe o tava si se scoate folia alimentara.

Se topeste ciocolata cu untul si laptele si se toarna peste biscuiti si se intinde pe toata suprafata.

Se presara fulgi de ciocolata alba.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Biscuitii se pot insiropa in aproape orice va place (cafea, cacao, zeama de compot, ....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de biscuiti si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Nico