Prajitura de casa cu dulce de leche

de delatte in Prajituri, 22 Iun 2011 | 3841 vizualizari

 

Preparat ce contine crema de lapte condensat indulcit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt dizolvat in putina apa  
  • Crema 1:
  • crema de ciocolata ½ cana
  • Crema 2
  • 1 conserva dulce de leche (preparat din crema de lapte DeLatte – 397g)
  • 1 unt (la temperature camerei)  
  • Crema 3
  •  2 albusuri
  • 140 g zahar  
  • Glazura
  •  3 linguri zahar
  • 40 g miez de nuca
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de casa cu dulce de leche:

Blatul:


Dupa separarea albusurilor de galbenusuri, acestea se bat cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, nuca macinata, praful de copt si faina. Se coace la foc mediu 40 minute( intr-o tava unsa cu unt/untura/ulei si faina), pana cand blatul se desprinde de pe marginea tavii. Dupa racire, peste blat se intinde crema de ciocolata.



1 conserva dulce de leche se amesteca cu 1 unt la temperatura camerei si se pune deasupra cremei de ciocolata.



2 albusuri se bat pe aburi cu 140 g zahar si se pun deasupra cremei cu dulce de leche.



Pentru glazura, 3 linguri de zahar se caramelizeaza si se amesteca cu 40 g miez de nuca. Totul se aseaza pe un platou putin umed pentru a nu se lipi. Dupa racire, se macina si se pun deasupra albusurilor.



Se pastreaza la rece. Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de casa cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

deyutzky 1

24.06.2011, 12:49

bine ai venit ...buna prajiturica

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau 1

01.07.2011, 17:13

bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat