Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Aug 2012 | 5717 vizualizari

 

Ei, de cand astepta si reteta asta la coada! Bifata! :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 65 gr ciocolata topita
  • 3 lg faina
  • 2 lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt

Bilute de branza si cocos:

  • 250 gr ricotta/crema de branza
  • 70 gr cocos
  • 50 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg amidon

Glazura:

  • 80 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos:

Am tapetat o tava de 30cm x 20cm si am pornit cuptorul la 180C.

Bilute:


Frecam galbenusurile cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam branza si amidonul, iar la final punem cocosul.

Formam bilutele si le dispunem in tava distantate cu cca 2cm.

Blat:


Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand bezeaua e gata turnam amestecul de galbenusuri si ciocolata topita (grija ca ciocolata sa nu fie foarte fierbinte cand o punem peste galbenusuri, altfel facem paparada :)) ). Turnam apoi amestecul de faina, amidon, cacao si praf de copt si omogenizam cu o lingura mare.

Turnam blatul peste bilutele din tava (tinute la rece pana atunci) si punem prajiturica la copt.

Cand trece testul scobitorii, o scoatem, o lasam sa se raceasca, apoi o intoarcem si punem peste ea glazura de mai jos.

Glazura:


Punem la foc zaharul cu laptele, iar cand primul s-a topit adaugam untul. Dupa omogenizare punem ciocolata si avem grija ca focul sa fie mic, sa se topeasca usor, nu sa se prinda (sa nu fiarba lichidul).

Turnam peste prajitura si asteptam sa se raceasca! :)

TIPS-URI

1

Blat:Daca vi se pare cam moale amestecul pentru a forma bilute, eventual mai adaugati cocos, in niciun caz nu amidon. Totusi, puteti incerca sa il puneti cateva minute la rece fara a mai adauga ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

LUK 1

31.08.2012, 09:20

foarte bine arata!si la mine e in asteptare

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:16

Place mult

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:50

ehhe arata fain fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si piersici