Prajitura de sarbatoare

de Sidy in Prajituri, 2 Mai 2011 | 11687 vizualizari

 

O prajitura de care familia mea a fost incantata si vor sa o repet cat de curand.
Testati-o si nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100g nuca cocos
  • 3 linguri faina

Crema

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker

 In plus

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 ml lichior ciocolata
  • 250 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de sarbatoare:

Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.

Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.

Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.

Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:

-pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.

Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.

Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.

Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.

Dam prajitura la rece cateva ore.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cel mai bine ar fi sa fie lasata prajitura pina a doua zi la rece , apoi o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

02.05.2011, 20:08

adry88 1

14.05.2011, 17:38

iri_iri 1

03.04.2012, 09:47

super buna ,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa