Desert prajitura cu oreo

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 26 Ian 2018 | 13875 vizualizari

 

Pentru iubitorii ciocolatei si biscuitilor oreo.

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 225 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • un plic praf de copt
  • 200 g crema branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 pachet biscuiti oreo
  • 4-5 cuburi ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu oreo:

Topim ciocolata si untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Peste albusurile spuma adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt, presaram 3-4 biscuiti oreo maruntiti si introducem tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.

Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema. Mixam spuma smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust(3-4 linguri), apoi crema de branza si restul de biscuiti oreo maruntiti.

Distribuim crema de branza peste blatul rece, peste crema mai presaram cativa biscuiti oreo, apoi putina ciocolata( cele 4-5 cuburi topite cu lingura de lapte).

Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu oreo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta