Lumanari comestibile pentru Craciun

de retetele_tinei in Prajituri, 5 Oct 2014 | 3978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 150 g iaurt de ananas/natural
  • 4 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte ( optional)
  • Ingrediente glazura:
  • 300 g ciocolata alba
  • colorant rosu
  • 4 pinoli/migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumanari comestibile pentru Craciun:

Prima data se face salamul de biscuiti. Asadar, biscuitii se zdrobesc, cu facaletul ori la robotul de bucatarie, apoi se pun intr-un bol, iar peste ei se pune atat iaurtul cat si cacao si se framanta bine, iar daca e nevoie si mai adauga si cele 2 linguri de lapte.Din compozitie se fac patru bucati de salam, doua mai mari si doua mai mici.Apoi, fiecare bucata de salam se inveleste in folie alimentara si se dau la frigider pentru cel putin 2h.Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, un pinoli, sau o jumatate de migdala.

Apoi, se iau din frigider 2 bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile...nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!

Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, un pinoli, sau o jumatate de migdala.

Apoi, se iau din frigider 2 bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile...nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!Cu ciocolata trebuie lucrat, foarte rapid ca altfel se intareste!Dupa, se pune la topit la microunde cealalta cantitate de ciocolata, iar cand e lichida se pune colorant rosu... sau ce culoare doriti, evident.Apoi, cu glazura rezultata se dau celelate 2 bucati de salam. Lumanarile rezultate, se mai dau la frigider pana se usuca.Sarbatori fericite! 

 

 

 


 


Daca ti-a placut reteta noastra "Lumanari comestibile pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti