Prajitura de ciocolata cu portocale

de danakarin in Prajituri, 11 Oct 2011 | 3286 vizualizari

 

M-am tot gindit daca sa nu spun tort...avind in vedere ca am folosit o forma rotunda. Dar de fapt nu are nici un fel de crema, si puteti foarte bine folosi si o forma dreptunghiulara putin mai inalta.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale bio
  • 6 oua
  • 200 g de alune macinate
  • 200 g de zahar
  • 500 g de ciocolata de menaj rasa
  • optional portocale confiate pentru decor
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de apa
  • 120 g de zahar pudra
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu portocale:

Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure.


Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul, alunele, ciocolata rasa si la sfirsit piureul de portocale.


Aceasta compozitie se toarna in forma si se coace 3/4 de ora la 180 de grade. Spre sfirsit incercati daca s-a copt cu un betigas.


Se pregateste glazura din zahar, apa si ciocolata, se adauga la sfirsit 70-100 g de unt si se toarna peste prajitura .

 

TIPS-URI

1

treaba plictisitoare la reteta asta este rasul ciocolatei !! Daca gasiti fulgi de ciocolata este ideal, dar nu cacao- pt ca precum vedeti nu are nici un fel de grasime. Daca nu, eu am ras ciocolata cu robotul de bucatarie...

2

Eu am confiat coaja de portocale, pt decor. Dar cred ca se gaseste si in comert...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Anamaria7 1

13.11.2011, 08:28

ce dulce bun!

DIANA B 1

13.11.2011, 10:17

F bun , dar cu 600 g cioco , mor si nu mai simt

danakarin 1

14.11.2011, 06:23

va multzumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de lamaie si biscuiti