Prajitura de ciocolata cu portocale

de danakarin in Prajituri, 11 Oct 2011 | 3794 vizualizari

 

M-am tot gindit daca sa nu spun tort...avind in vedere ca am folosit o forma rotunda. Dar de fapt nu are nici un fel de crema, si puteti foarte bine folosi si o forma dreptunghiulara putin mai inalta.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale bio
  • 6 oua
  • 200 g de alune macinate
  • 200 g de zahar
  • 500 g de ciocolata de menaj rasa
  • optional portocale confiate pentru decor
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de apa
  • 120 g de zahar pudra
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu portocale:

Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure.


Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul, alunele, ciocolata rasa si la sfirsit piureul de portocale.


Aceasta compozitie se toarna in forma si se coace 3/4 de ora la 180 de grade. Spre sfirsit incercati daca s-a copt cu un betigas.


Se pregateste glazura din zahar, apa si ciocolata, se adauga la sfirsit 70-100 g de unt si se toarna peste prajitura .

 

TIPS-URI

1

treaba plictisitoare la reteta asta este rasul ciocolatei !! Daca gasiti fulgi de ciocolata este ideal, dar nu cacao- pt ca precum vedeti nu are nici un fel de grasime. Daca nu, eu am ras ciocolata cu robotul de bucatarie...

2

Eu am confiat coaja de portocale, pt decor. Dar cred ca se gaseste si in comert...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Anamaria7 1

13.11.2011, 08:28

ce dulce bun!

DIANA B 1

13.11.2011, 10:17

F bun , dar cu 600 g cioco , mor si nu mai simt

danakarin 1

14.11.2011, 06:23

va multzumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede