Prajitura de ciocolata cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 5058 vizualizari

 

Doar 3 ingrediente...si-un desert de vis!

N-am cuvinte ..va invit sa o incercati..... sau mai bine nu...cred ca strica silueta :)))))))...va garantez ca veti manca doua felii una dupa alta! :)))))) Zmeura se combina atat de delicios cu ciocolata...mmmmmmmmmmmmmmm....minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciocolata( eu am pus 300 gr. ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata amaruie, alegeti o ciocolata de foarte buna calitate)
  • 4 oua
  • 200 g zmeura
Decor ( optional):
  • zahar pudra vanilat
  • zmeura
  • frunzulite de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu zmeura:

Prajitura va fi  un succes daca respectati cativa pasi:

1.  Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece.

2.  Spalati zmeura si uscati-o pe un servet.

3. Topiti ciocolata pe baie de aburi si apoi raciti-o imediat.

4. Amestecati galbenusurile cu un tel si turnati ciocolata usor, omogenizati bine compozitia.

5. Tapetati un vas rotund de Jena cu diametrul de 15, sau 16 cm) cu hartie pergament unsa cu ulei.

6. Preincaziti cuptorul la 190 de grade( la mine operatiunea asta dureaza 12 minute)

7. Bateti albusurile spuma ca la bezea foarte bine undeva in jur de 5 minute sau pana cand bezeaua nu curge daca intoarceti vasul.

8. Puneti in compozitia cu galbenus si ciocolata  o parte din albusurile mixate, omogenizati bine, apoi inca o parte, din nou amestecati bine cu telul, iar ultima parte  o puneti usor prin invaluire.

9. Se toarna o jumatate din cantitate in vasul pregatit, se pune o parte din zmeura, se acopera cu restul de crema si din nou se pune zmeura deasupra.

10. Se coace prajitura timp de 30 de minute la 190 de grade, sau pe programul de patiserie, iar in ultimele 5 minute se reduce temperatura la cuptor la 180 de grade.

11. Daca doriti o prajitura mai ferma( fara lava de ciocolata) tineti-o la copt inca zece minute in plus,dar nu uitati sa o acoperiti cu pergament deasupra ca sa nu se arda.

12. Se scoate prajitura de la cuptor, se lasa la racit si se transfera pe un platou. Se decoreaza( sau nu,dupa inspiratie).

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zmeura dupa bunul plac cu capsuni, caise, ce doriti...

2

P.s...puneti alaturi inghetata de vanilie...yamyyyy....si-o sa va topiti de placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune