Prajitura de ciocolata cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 1510 vizualizari

 

Doar 3 ingrediente...si-un desert de vis!

N-am cuvinte ..va invit sa o incercati..... sau mai bine nu...cred ca strica silueta :)))))))...va garantez ca veti manca doua felii una dupa alta! :)))))) Zmeura se combina atat de delicios cu ciocolata...mmmmmmmmmmmmmmm....minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciocolata( eu am pus 300 gr. ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata amaruie, alegeti o ciocolata de foarte buna calitate)
  • 4 oua
  • 200 g zmeura
Decor ( optional):
  • zahar pudra vanilat
  • zmeura
  • frunzulite de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu zmeura:

Prajitura va fi un succes daca respectati cativa pasi:


1. Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece.


2. Spalati zmeura si uscati-o pe un servet.


3. Topiti ciocolata pe baie de aburi si apoi raciti-o imediat.


4. Amestecati galbenusurile cu un tel si turnati ciocolata usor, omogenizati bine compozitia.


5. Tapetati un vas rotund de Jena cu diametrul de 15, sau 16 cm) cu hartie pergament unsa cu ulei.


6. Preincaziti cuptorul la 190 de grade( la mine operatiunea asta dureaza 12 minute)


7. Bateti albusurile spuma ca la bezea foarte bine undeva in jur de 5 minute sau pana cand bezeaua nu curge daca intoarceti vasul.


8. Puneti in compozitia cu galbenus si ciocolata o parte din albusurile mixate, omogenizati bine, apoi inca o parte, din nou amestecati bine cu telul, iar ultima parte o puneti usor prin invaluire.


9. Se toarna o jumatate din cantitate in vasul pregatit, se pune o parte din zmeura, se acopera cu restul de crema si din nou se pune zmeura deasupra.


10. Se coace prajitura timp de 30 de minute la 190 de grade, sau pe programul de patiserie, iar in ultimele 5 minute se reduce temperatura la cuptor la 180 de grade.


11. Daca doriti o prajitura mai ferma( fara lava de ciocolata) tineti-o la copt inca zece minute in plus,dar nu uitati sa o acoperiti cu pergament deasupra ca sa nu se arda.


12. Se scoate prajitura de la cuptor, se lasa la racit si se transfera pe un platou. Se decoreaza( sau nu,dupa inspiratie).

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zmeura dupa bunul plac cu capsuni, caise, ce doriti...

2

P.s...puneti alaturi inghetata de vanilie...yamyyyy....si-o sa va topiti de placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

14.06.2015, 00:04

Lauriciule drag...iti multumesc!

RuxyRux 1

14.06.2015, 00:05

Dantes, iti multumesc!

ancutsa 1

27.09.2016, 12:03

Ce desert grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Smantanita