Prajitura de post , cu mar

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 33025 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)
  • un vf cutit sare
  • o lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 cani 1/2 faina

Umplutura

  • un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
  • 80 gr margarina
  • o cana zahar
  • o lingurita scortisoara
  • doua plicuri zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post , cu mar:

Foi:

Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .

Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.

Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.

Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.



Umplutura:

Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.

Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.

Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.



Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.

foaie/mar/foaie/mar/foaie



Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.



Ti se topeste in gura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post , cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:35

delicioasa

Lavinia 1

16.11.2013, 16:14

ce buna e ,o sa fac si eu zilele astea

Panacris 1

09.03.2014, 18:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in doua culori- de POST