Prajitura de post , cu mar

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 30194 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)
  • un vf cutit sare
  • o lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 cani 1/2 faina

Umplutura

  • un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
  • 80 gr margarina
  • o cana zahar
  • o lingurita scortisoara
  • doua plicuri zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post , cu mar:

Foi:

Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .

Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.

Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.

Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.



Umplutura:

Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.

Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.

Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.



Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.

foaie/mar/foaie/mar/foaie



Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.



Ti se topeste in gura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post , cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:35

delicioasa

Lavinia 1

16.11.2013, 16:14

ce buna e ,o sa fac si eu zilele astea

Panacris 1

09.03.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata (de post)