Prajitura de vara

de unaluna in Prajituri, 24 Iul 2011 | 12061 vizualizari

 

Este o prajitura care nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

blat

  • 300g biscuiti paltinis sau populari,
  • 200g unt,
  • 2linguri zahar pudra,

crema

  • 500g branza proaspata dietetica varsata,
  • 300g smantana vrac
  • 4linguri zahar pudra,
  • 8foi de gelatina,
  •  zeama de la o lamaie.



Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vara:



blatul

untul lasat la temperatura se freaca cu cele doua linguri de zahar pudra, nu excesiv.

biscuitii pusi intr-o punga de plastic se zdrobesc cu sucitorul si se pun peste unt.

se amesteca la inceput cu lingura apoi cu mana pana cand incepe sa se adune, se aseaza in tava rotunda si se uniformizeaza apasand la inceput cu mana si apoi cu lingura.

dam tava la congelator pentru 15 min.

in acest timp curatam fructele si facem crema… : )



crema

amestecam branzica cu smantana si 3 linguri de zahar pudra.

foile de gelatina le punem la inmuiat pentru 5 min in apa rece, nu calda.

zeama de la o lamaie o incalzim, calduta, dizolvam 1 lingura de zahar pudra si amestecam treptat fiecare foie de gelatina.

lichidul obtinut il turnam peste amestecul de branza si smantana..

scoatem foaia din congelator, aranjam fructe, turnam crema si dam pentru 10-15min la congelator, se intareste putin cat pentru a aranja fructele de deasupra, dam pentru 1 ora la congelator dupa care …putem servi

se va orna cu frunze de menta proaspete



 

TIPS-URI

1

ESTE IMPORTANT SA FOLOSIM SMANTANA VRAC, ACESTA ARE O CONSISTENTA CREMOASA

2

MENTA PROSPATA ESTE INGREDIENTUL "MAGIC"

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

25.07.2011, 16:34

delicioasa

lilik 1

25.07.2011, 18:04

suuper

unaluna 1

28.07.2011, 20:14

Va multumesc pentru primirea calduroasa si incurajatoare.
Arata bine, este buna, se face relativ repede si ...cel mai important acum vara nu se coace
Fructele sunt in functie de sezon, punga, inspiratie.
Dar nu uitati va rog MENTA, este atat de buna in combinatie cu crema.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci