Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata

de Alinutza80 in Prajituri, 24 Noi 2012 | 6499 vizualizari

 

O bunatate

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt nesarat
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 70 gr zahar tos+zahar tos pentru tapetat formele
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lg faina
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata:

Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar.

La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 70 gr de zahar pana cand se umfla si se deschid la culoare. Se adauga apoi esenta de vanilie, ciocolata topita, praful de copt si 1 lingura de faina in ploaie.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga peste amestecul de ciocolata mestecand usor cu o lingura(nu foarte mult ,altfel aluatul se va lasa).

Se imparte aluatul in formele pregatite si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana ce marginile prajiturii se desprind de pe forma.

Se servesc cu crema de vanilie sau frisca.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria