Prajitura desteapta

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 23430 vizualizari

 

Am incercat pana acum mai multe variante de retete pentru aceasta prajitura insa nu am fost foarte multumita de rezultat.
Cautand pe ici pe colo, am gasit pe blogul Bucataria portocalie, varianta care, in sfarsit este pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua;
  • 250 gr.zahar;
  • 1 pachet de unt/margarina;
  • 9 linguri faina (135-140 gr.);
  • 1 l. lapte dulce;
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit.


Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel.


Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 9 linguri de faina.


Ungem o tava (a mea a avut 28X18 cm) cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic (140-150 grade, nu mai mult), aproximativ o ora ( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.


Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte.


O portionam si o pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 21:53

sebirizescu 1

22.03.2013, 01:26

foarte buna

Patricia Iordache 1

22.03.2013, 06:59

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta