Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 26 Mar 2015 | 16340 vizualizari

 

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? :)

Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cacao
  • 150 g făină
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 litru de lapte călduț
  • 9 ouă
  • esență de rom
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură deșteaptă cu ciocolată:

Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.

Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul. 

Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.

Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată. 

Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.

Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.

Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură deșteaptă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

botcrina 1

28.03.2015, 09:09

Sim0na 1

08.04.2015, 13:36

o am si eu pe lista de ceva timp! foarte frumoasa ti-a iesit!

Rita Ilies 1

08.04.2015, 14:22

Merci fain!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post