Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala

de dentistutza in Prajituri, 26 Oct 2010 | 10414 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/12087/prajitura-desteapta-cu-ciocolata.html
Miha m-a indus in tentatzie si am prestat si eu o prajiturica desteapta cu ciocolata. Am umblat un pic la arome . Buna !!! Merci MIha!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr. zahar
  • 500 ml. lapte
  • 200 gr. ciocolata
  • 40 gr. unt
  • 100 gr. faina
  • esenta vanilie naturala
  • 4-5 picaturi ulei esential de portocala

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. Ciocolata se topeste impreuna cu untul si se aduce la temp. camerei. Laptele se combina cu aromele dorite. Se mixeaza crema de ciocolata cu galbenusurile si apoi se toarna faina. Laptele se adauga treptat mixand in continuare. Albusurile batute spuma tare se inglobeaza usor in compozitia care se toarna intr-un vas potrivit ca dimensiune uns cu unt si tapetat cu faina.


Se coace initial la foc mai mare cam 8-10 min ( functie de cuptor) si apoi la foc moale inca vreo ora. Se lasa sa se raceasca in forma si nu se taie decat dupa cateva ore, de preferat dupa ce s-a asezat bine, la frigider. Este buna servita cu frisca sau chiar cu o bila de inghetata de vanilie alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lacrimioara 1

26.10.2010, 21:42

bine ai zis nadina e mai neagra decat a lu miha arata frumos prajitura felicitari

mena29 1

27.10.2010, 08:10

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:55

trebuie sa incer si eu varianta neagra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel