Tarta cu crema de vanilie si branza

de Rocsi in Prajituri, 26 Noi 2013 | 2435 vizualizari

 

Nu pot sa zic decat ca a fost un deliciu de sezon. Un desert preferat de noi si cu siguranta daca o sa il pregatiti o sa va placa mult si voua!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala + 1 pentru decor
  • 2 patratele ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si branza:

Aluatul:

Amestecam intr-un bol untul taiat cubulete cu oul si zaharul.

Adaugam un praf de sare, zaharul cu pastai de vanilie si faina treptat.

Vom obtine o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce a stat aluatul la rece ungem o tava de tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Punem aluatul in tarta si cu ajutorul degetelor il intindem pana obtinem o foaie subtire pe care o intepam cu furculita din loc in loc.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam pana alautul devine usor auriu.

Scoatem tava din cuptor cand blatul este copt si il lasam sa se raceasca.


Umplutura:

Amidonul il amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte pana se dizolva.

Restul de lapte il punem la fiertsi cand clocoteste punem amestecul de amidon, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana devine ca o budinca.

O luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece.

Crema rece o aromatizam cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Adaugam branza facuta bucatele mici, zaharul pudra si mixam la viteza mica.


Portocala decojita o taiem cubulete si o incorporam in crema.

Peste blatul rece punem crema si o nivelam.

Deasupra radem putina ciocolata, ornam cu felii de portocala si o dam la rece macar 30-60 de minute.

Pofta buna la acest desert delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

02.12.2013, 19:09

Multumesc Luana.

Larisel 1

03.12.2013, 22:48

Asta este perfecta!! :-X

Rocsi 1

04.12.2013, 10:30

Larisel multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si banane