Prajitura cu foaie sfaramata

de Sidy in Prajituri, 22 Apr 2011 | 7213 vizualizari

 

Inca una din retetele scoase din vechiul caiet cu retete a'lui mami meu....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 700 g faina
  • 200 untura
  • 50 g margarina Unirea
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 300 ml lapte
  • gem visine
  • gem caise
  • 70 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata:

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat.


Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C. Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra. Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.


Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata. Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare. Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se intareste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra .


Peste bezea radem ciocolata. Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Sidy 1

28.04.2011, 06:36

RuxyRux 1

28.04.2011, 10:29

Deliciuuuu!!!!!

adry88 1

15.05.2011, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura 'turnata "cu branza si stafide