Prajitura din albusuri si crema de lime

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2015 | 9135 vizualizari

 

Desertul de azi e o improvizatie, una foarte reusita as zice. Am constatat ca mi s-au adunat o multime de albusuri in congelator si o parte din ele le-am folosit la aceasta prajitura. Crema e fina si aromata, cu suc si coaja de lime, sora mai mica, mai verde si mai prietenoasa a clasicelor lamai. Dar pentru ca n-am facut suficienta crema de lime, deasupra am pus o crema fina de vanilie si am presarat fulgi de cocos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -14 albusuri
  • -14 linguri zahar
  • -14 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -5 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o lime
  • Crema de lime:
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura cu varf amidon
  • -400 ml lapte
  • -180 g zahar
  • -coaja de la o lime
  • -zeama de la 2 lime
  • -1 plic gelatina
  • -400 ml frisca lichida
  • Crema de vanilie:
  • -200 ml lapte
  • -1 ou
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingura amidon
  • -150 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri si crema de lime:

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.


Crema de lime: Mai intai se storc cele doua lime si se hidrateaza gelatina in sucul rezultat. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, coaja rasa de lime si laptele si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Cand budinca e gata se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata in sucul de lime. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi sa lasa crema sa se raceasca complet si se amesteca cu frisca batuta. Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.


Pentru crema de vanilie procedam intocmai ca la crema de lime, cu deosebirea ca n-am mai adaugat gelatina. Crema se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

katty 1

31.03.2015, 15:24

Minunata!

Criss 1

01.04.2015, 09:38

poa 1

04.04.2015, 00:00

Cu prima ocazie o voi face si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine