Desert chec cu lamaie si iaurt

de MarianaIonita in Prajituri, 30 Mai 2019 | 4287 vizualizari

 

CHEC CU LAMAIE SI IAURT

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar de iaurt de 125 de grame
  • 2 pahare rase de zahar
  • 3 pahare cu varf de faina
  • 1 pahar de ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie si iaurt:

Incalzeste cuptorul, unge 2 tavi mici de chec cu unt si tapeteaza-le cu hartie pergament.


Amesteca albusurile cu zaharul, bine pana devin unalb stralucitor, adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine pana devin albicioase. Se adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca. Unitatea de masura pentru toate ingredientele este paharul de iaurt.


Adaugam faina, coaja de lamaie, praful de copt si se omogenizeaza incet cu lingura sa nu se lase.


Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 minute la 200 de grade C.


Checul este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistenta la atingere.


Este bun rece, simplu, pudrat cu zahar, dar si cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

07.06.2019, 14:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao