Eclere

de gyorgy in Prajituri, 3 Feb 2013 | 1453 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 1 pahar ulei (150 ml)
  • 2 pahare apa
  • 3 pahare faina
  • 6 oua
  • un praf sare

CREMA:

  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt /margarina
  • 1 esenta vanilie

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub unt/margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL- punem intr-un vas la fiert uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta data si amestecam repede ,pana se inglobeaza bine si o mai lasam pe foc sa se "coaca"apoi vom opri focul. Lasam coca sa se raceasca dupa care adaugam ouale unul cate unul.


CREMA:Punem laptele la fiert (oprim putin lapte rece pe care-l amestecam cu faina) cu zaharul, adaugam apoi faina si vom amesteca incontinuu pana va avea consistenta unei creme.Lasam la racit si adaugam esenta de vanilie( putem inlocui cu budinca de vanilie).


GLAZURA- Punem apa si zaharul intr-o cratita pe foc si lasam pana se topeste zaharul si amestecul da in clocot,dupa care adaugam margarina, iar dupa ce s-a topit margarina adaugam si cacao, amestecam bine si oprim focul.


In glazura inmuiem eclerele pana la jumatate apoi le punem pe platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gyorgy 1

16.03.2013, 17:14

Ma bucur ca va place sunt foarte bune la gust

gyorgy 1

16.03.2013, 17:18

Gaby aveam poza si cu cele inmoiate in ciocolata dar nu am pus, si nu conteaza cum le ornez eu, fiecare face dupa imaginatie sau dupa cum ii place.Nu asta e problema

gaby_duceag 1

16.03.2013, 17:22

OK

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Eclere