Eclere

de gyorgy in Prajituri, 3 Feb 2013 | 2310 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 1 pahar ulei (150 ml)
  • 2 pahare apa
  • 3 pahare faina
  • 6 oua
  • un praf sare

CREMA:

  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt /margarina
  • 1 esenta vanilie

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub unt/margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL- punem intr-un vas la fiert uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta data si amestecam repede ,pana se inglobeaza bine si o mai lasam pe foc sa se "coaca"apoi vom opri focul. Lasam coca sa se raceasca dupa care adaugam ouale unul cate unul.


CREMA:Punem laptele la fiert (oprim putin lapte rece pe care-l amestecam cu faina) cu zaharul, adaugam apoi faina si vom amesteca incontinuu pana va avea consistenta unei creme.Lasam la racit si adaugam esenta de vanilie( putem inlocui cu budinca de vanilie).


GLAZURA- Punem apa si zaharul intr-o cratita pe foc si lasam pana se topeste zaharul si amestecul da in clocot,dupa care adaugam margarina, iar dupa ce s-a topit margarina adaugam si cacao, amestecam bine si oprim focul.


In glazura inmuiem eclerele pana la jumatate apoi le punem pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gyorgy 1

16.03.2013, 17:14

Ma bucur ca va place sunt foarte bune la gust

gyorgy 1

16.03.2013, 17:18

Gaby aveam poza si cu cele inmoiate in ciocolata dar nu am pus, si nu conteaza cum le ornez eu, fiecare face dupa imaginatie sau dupa cum ii place.Nu asta e problema

gaby_duceag 1

16.03.2013, 17:22

OK

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gris cu lapte
  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

  • 07

    D

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!