Prajitura din ciocolata si capsuni

de silvi0ara in Prajituri, 24 Apr 2010 | 2425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 3 oua  
  • 3 linguri zahar  
  • 3 linguri faina  
  • o priza sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 ml ness
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic gelatina pudra alba
  • Pentru decor:
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata alba si neagra 
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din ciocolata si capsuni:

Se face un aluat de pandispan clasic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata. Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm, dar cu atentie sa nu se rupa blatul. De aceea este bine sa le taiati cat blatul este cald.


Spuma de ciocolata:


Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca, intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita, coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta. Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata, iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar. Se amesteca usor in spuma de ciocolata. Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.


Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.


Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.


Se da la rece inainte de servire.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sylvia 1

28.04.2010, 19:19

Excelenta , felicitari !

silvi0ara 1

29.04.2010, 11:10

Multumesc Sylvia.

epurasha2bb 1

03.05.2010, 15:39

foarte frumos si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu mango