Prajitura din foi cu miere

de mirela0911 in Prajituri, 3 Feb 2015 | 4466 vizualizari

 

O prajitura buna, dar sa mananci cand o fac altii!

 

INGREDIENTE

Pt.foi:

  • 400 g faina
  • 150 g miere
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lgt bicarbonat

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 100 g gris
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • zahar pudra vanilat pt. decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi cu miere:

Foile: Intr-o craticioara se cantareste mierea. Se adauga zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se pune pe foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga toata faina amestecand repede pana cand se incorporeaza bine. Se imparte in 4 bucati egale care se acopera pentru a se mentine calde. Se ia cate o bucata si se intinde cat mai subtire, dandu-i o forma dreptunghiulara si care se va coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de 23/33 cm. Se da la cuptorul preincalzit pt cca 10-12 minute. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi. Trebuie rabdare cu foile pentru ca se intind destul de greu.


Crema: Se pune laptele impreuna cu zaharul la foc. Cand incepe sa clocoteasca se toarna in ploaie grisul si se amesteca cu un tel pentru a nu face cocoloase si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se stinge focul si se pune untul amestecand pentru a se incorpora bine. Se adauga si esenta de vanilie apoi se lasa la racit.


Se ia o foaie care se unge cu jumatate din crema de gris, se pune a doua foaie care se unge cu gem de caise, a treia foaie se unge cu restul de crema de gris peste care se pune a patra foaie. Se presara zahar pudra vanilat deasupra si se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem agreati.

2

Cand intindem foile este bine sa fie caldut aluatul, astfel se intinde mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Xandrinne 1

04.02.2015, 18:49

Delicioasa!!

Teo 1

04.02.2015, 21:07

O prajitura buna,buna,mai ales dupa cateva zile! suporta bine si transportul !

Proiect 1

05.02.2015, 00:32

Cautam operatori calculator pentru publicare anunturi. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita. Program part-time. Detalii la adresa: proiect10@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocala si ciocolata