Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea

de Panacris in Prajituri, 24 Ian 2015 | 1532 vizualizari

 

De când am văzut-o, am poftit la ea;) Eu nu sunt prea mare fan dulciuri, dar ăsta e un semi-dulce aromat;) Deja, am ras două porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 65 g.,
  • Untura de porc 60 g. ,
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • coajă rasă de lămâie 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 250 g.,
  • Puțin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • Gălbenușuri de ou 3 bucăți.
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Făină albă de grâu 4 linguri ,
  • Lapte grăsime 1,8 % 500 ml,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Esență butter-vanile 1 fiolă,
  • Banane 3 bucăți.
  • Glazură de ciocolată Duo de la Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea:

Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute.


Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, cca. 20 de minute. Apoi se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, până se obține un rotund echivalent cu forma de tartă. Forma de tartă se unge cu unt, apoi se pune cu grijă aluatul obținut. Dacă depășește merginile, acestea se taie și se pun deoparte pentru alte preparate, cel mai bine în punguțe în congelator.


Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 180 grade. După cetrece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.


Între timp se prepară crema:


Gălbenușurile și zahărul se pun într-un vas de fiert lapte, adică cu fund dublu, la foc mic, se amestecă cu tel-ul până ce se omogenizează, apoi se adaugă treptat laptele și făina, amestecându-se energic, ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o cremă de consistența unei budinci, se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul vanilinat și esența de butter-vanilie, amestecând până ce se înglobează toate ingredinetele.


Crema pe jumătate răcită se toarnă peste tartă. Apoi se adaugă feliile de banana după imaginația fiecăruia. Între timp se prepară galuzra Duo de la Dr Oetker, conform instrucțiunilor, în cazul meu am ales varianta microunde :D


Se toarnă glazura artistic :D, peste tartă și se pune la rece pentru minim 4 ore sau până a doua zi ;)


Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

25.01.2015, 15:46

Ce bine arata! Si sigur e delicioasa!

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 18:55

monik80 1

17.03.2015, 21:09

Doamneee,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe cu gelatina