Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea

de Panacris in Prajituri, 24 Ian 2015 | 1756 vizualizari

 

De când am văzut-o, am poftit la ea;) Eu nu sunt prea mare fan dulciuri, dar ăsta e un semi-dulce aromat;) Deja, am ras două porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 65 g.,
  • Untura de porc 60 g. ,
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • coajă rasă de lămâie 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 250 g.,
  • Puțin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • Gălbenușuri de ou 3 bucăți.
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Făină albă de grâu 4 linguri ,
  • Lapte grăsime 1,8 % 500 ml,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Esență butter-vanile 1 fiolă,
  • Banane 3 bucăți.
  • Glazură de ciocolată Duo de la Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea:

Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute.


Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, cca. 20 de minute. Apoi se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, până se obține un rotund echivalent cu forma de tartă. Forma de tartă se unge cu unt, apoi se pune cu grijă aluatul obținut. Dacă depășește merginile, acestea se taie și se pun deoparte pentru alte preparate, cel mai bine în punguțe în congelator.


Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 180 grade. După cetrece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.


Între timp se prepară crema:


Gălbenușurile și zahărul se pun într-un vas de fiert lapte, adică cu fund dublu, la foc mic, se amestecă cu tel-ul până ce se omogenizează, apoi se adaugă treptat laptele și făina, amestecându-se energic, ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o cremă de consistența unei budinci, se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul vanilinat și esența de butter-vanilie, amestecând până ce se înglobează toate ingredinetele.


Crema pe jumătate răcită se toarnă peste tartă. Apoi se adaugă feliile de banana după imaginația fiecăruia. Între timp se prepară galuzra Duo de la Dr Oetker, conform instrucțiunilor, în cazul meu am ales varianta microunde :D


Se toarnă glazura artistic :D, peste tartă și se pune la rece pentru minim 4 ore sau până a doua zi ;)


Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

25.01.2015, 15:46

Ce bine arata! Si sigur e delicioasa!

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 18:55

monik80 1

17.03.2015, 21:09

Doamneee,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si alune de padure