Desert placinta cu dovleac

de Gabriela_Gh in Prajituri, 29 Oct 2018 | 3169 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Merisor: https://www.bucataras.ro/retete/desert-placinta-cu-mere-si-pere-85345.html
Mie imi place dovleacul copt, dar rar nimeresc unul sa-mi placa cu adevarat. Daca nu l-am nimerit, nici o problema, se transforma intr-o placinta gustoasa cu dovleac. Deci in loc de umplutura de mere si pere am sa folosesc dovleac.
Pentru ca sunt la dieta, nu o sa folosesc deloc zahar, asa ca am inlocuit zaharul cu green sugar si sirop de artar. Tot din acest motiv am eliminat untul si iaurtul si am folosit doar smantana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana (20% grasime)
  • 2 ouă
  • 25 gr. green sugar
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500-650 g făină albă
  • un vârf linguriță sare
  • dovleac copt pasat
  • 50 ml sirop de artar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Incepem cu umplutura:

Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa.

Prepararea aluatului:

Cernem faina sa o avem pregatita pentru aluat.

Batem ouale cu 25 gr green sugar si sarea (eu m-am folosit de robotul de framanatat). Am pus bicarbonatul in smantana si am adaugat-o peste ouale batute, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pana se formeaza un aluat nelipicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca cam 15-20 min

Il impartim in doua parti (unul mai mare pentru foaia de jos si cam o treime pentru foaia de sus)

Intindem cu sucitorul prima foaie de dimensiuni cam 30/35 cm si o asezam in tava peste foaia de copt. Adaugam umplutura de dovleac si o nivelam frumos.

Intindem a doua foaie putin mai subtire, de aceleasi dimensiuni ca prima si cu un cutit o taiem din loc in loc, pentru a avea un aspect frumos placinta( fiecare poate sa fie cat de creativ doreste)

Asezam si a doua foaie peste umplutura de dovleac, bagam placinta in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C si o lasam la copt cam 40 min.

Dupa ce o soatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o portionam si o pudram fiecare dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa