Prăjitură din pâine a la Miha

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 15880 vizualizari

 

Nu-i asa ca se mai intampla sa ramana o paine mai veche? ei ce sa faci cu ea, daca inca e buna de mancat.. o prajitura :D .. merge si cu resturi de cozonac, daca mai raman dupa sarbatori..

 

INGREDIENTE

  • o paine mai veche
  • 5 oua
  • 1l lapte
  • 19-20 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din pâine a la Miha:

Asadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4 linguri cacao se prepara un sirop. Dupa ce a fiert se toarna fierbinte peste paine. Poate pare prea mult sirop dar painea absoarbe tot.

Se separa albusurile de galbenusuri. Din cele 5 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 l lapte, 6 linguri faina si mirodenii se prepara o crema de vanilie care se fierbe la foc mic. Se amesteca continuu, apoi se da la racit un pic dupa care se pune peste painea insiropata.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri zahar ca la bezea. Se toarna peste crema de vanilie.

Acum in caietul meu de retete aveam scris ca se da la rece prajitura pt 1-2 ore.. dar nu prea ma incanta ideea de albus crud  si m-am gandit sa o dau la cuptor de data asta, cam 30-40 min.. iar rezultatul arata asa:

Deci dupa preferinta ori la cuptor ori la frigider, ca gustul e bun oricum 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din pâine a la Miha" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie