Prajitura dubla cu visine

de RuxyRux in Prajituri, 21 Mai 2012 | 7968 vizualizari

 

O prajitura dubla cu visine, gem de visine si frisca dupa care te topesti de placerea gustului...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 275 de gr. zahar
  • 150 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 10 oua
  • 300 gr iaurt
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 kg visine( curatate de samburi)
  • gem de visine
  • frisca
  • crema de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dubla cu visine:

Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua prajituri.

Punem o jumatate de kg de visine deasupra si coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Verificam cand este gata cu scobitoarea.

Repetam si pentru celalat blat aceeasi operatiune. Racim prajiturile.

Intre timp batem frisca si preparam crema de vanilie( aici avem libertatea de a alege ce fel de crema dorim eu nu am sa va mai dau exact reteta ci orientativ am sa va spun ca am facut-o din 3 oua, vanilie, , aprox 1/2 cana de zahar pudra, in jur de 1 cana si jumatate de smantana pentru frisca in combinatie cu lapte  si cateva linguri de amidon( 2-3 )

Batem si frisca. Putem insiropa daca dorim aceasta prajitura eu nu am facut acest lucru, sau putem sa o servim ca pe o prajitura simpla cu visine( injumatatind reteta)  fara o mai combina cu crema de vanilie sau frisca ci doar pudrata.

Punem pe un platou primul blat racit, deasupra crema de vanilie si deasupra ei gemul de visine, apoi din nou blat si deasupra frisca pe care vom face valuri cu lingura.

Lasam cateva ore la frigider apoi ne bucuram cu cei dragi de acest deliciu...

TIPS-URI

1

Dupa ce curatati visinele de samburi aveti grija sa le puneti la scurs intr-o strecuratoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dubla cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură pralinată