Prajitura duo cu visine

de T I M E A in Prajituri, 7 Iul 2013 | 5428 vizualizari

 

De mult pofteam la o prajitura cu visine asa ca mi-am satisfacut pofta cu aceasta bunatate. Cel mai mult imi place sa servesc dimineata langa cafea, v-am mai zis, il consider cel mai bun mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • 275 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 2 lingurite cu varf cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr visine
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu visine:

Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii.


Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul.


Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.


Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol.


Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm (eu am folosit una de 24 cm) cu unt si cu o lingura intindem compozitia in tava.


Cele 3 linguri puse deoparte le amestecam bine cu cacaoa si laptele. Apoi tot cu lingura o intindem peste compozitia alba.


Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui amestecam putin cele doua compozitii dar nu pana la fund ci doar deasupra.


Asezam deasupra de jur imprejur visinele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptorul cu usa deschisa si cu focul stins.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi scoatem pe un platou, pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

In loc de visine puteti folosi cirese sau alte fructe de sezon.

2

Prajitura se poate tine si timp de cateva zile dar la frigider, in casa fiind prea cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

T I M E A 1

08.07.2013, 18:47

Anett , Cookie multumesc fetelor

babi5 1

05.09.2013, 08:41

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:49

buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine