Prajitura duo (Dukan)

de Heracleea in Prajituri, 13 Iun 2013 | 9007 vizualizari

 

Pentru ca in dieta Dukan deserturile sunt in general variatiuni pe aceeasi tema, iata o noua prajitura cu branza si fructe goji!!! Enjoy!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 linguri faina tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura amidon
  • 5-6 linguri indulcitor
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de rapita sau cocos (optional daca nu folositi budinca cu gust de cacao)
  • 9 linguri lapte sau mai mult
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 9 linguri iaurt sau lapte batut
  • 4 oua
  • 1 plic budinca cacao sau orice alta aroma
  • 1 praf sare
  • 2 linguri de goji inmuiate in rom si scurse
  • 5-6 linguri indulcitor
  • esenta vanilie
  • o lingura rasa de amidon
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta rom sau migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo (Dukan):

Blat:


Frecati sau mixati ouale intregi cu indulcitorul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare(optional). Adaugati faina de tarate de ovaz, taratele de grau si amidonul impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta.


Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt de yena sau teflonata, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Restul lasati la o parte. Daca se ingroasa mai puneti lapte.


Umplutura:


Amestecati branza de vaci scursa cu galbenusurile si iaurt/lapte batut, 1 praf de sare, budinca, coaja rasa de lamaie sau portocala, omogenizati bine. Lasati deoparte pana ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput indulcitorul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, indulcitorul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie. Opriti 1/3 din compozitie iar in restul adaugati 1 plic budinca de cacao (ori alta aroma), iar in compozitia alba adaugati 1 lingura rasa de amidon si un pic de esenta de rom sau migdale.Bateti spuma tare albusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie, opriti ca si la compozitia de branza 1/3, apoi inglobati in amestecurile de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In amestecul cu cacao adaugati goji lasate la inmuiat 15 min in apa calduta cu esenta de rom, scurse bine. Scoateti tava, puneti repede un strat de umplutura de branza cu cacao,apoi crema de branza alba, finalizati cu al doilea strat de umplutura cu cacao, nivelati.


Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce umplutura se ingheaga. Scoateti tava, turnati uniform restul de blat si reintroduceti la cuptor pentru 10-15 min sau pana cand blatul este copt si frumos rumenit.



 

TIPS-URI

1

Taiati numai cand prajitura este complet racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo (Dukan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

07.07.2013, 21:25

dorina1c 1

07.07.2013, 22:39

In dieta Dukan, se poate consuma in etapa de croaziera sau consolidare?

Heracleea 1

04.08.2013, 12:25

Reteta o gasesti pe site -ul meu, la fiecare reteta este specificata etapa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dulce-acrisoara